Инцидентът е между камион и микробус

Тежка катастрофа между камион и микробус на пътя Русе-Разград. Инцидентът е станал около 5 часа сутринта във вторник край село Осенец, посока Разград.

В микробуса е пътувала 30-годишна жена с двете си деца - на 3 г. и на 6 г. Шофьорът е загинал. Жената и двете деца са в тежко състояние. 

По първоначална информация 40-годишният водач на микробус с прикачена туристическа каравана, се отклонява и навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в камиона. Вследствие на инцидента мъжът е тежко ранен и няколко часа по-късно издъхва. 

Работи се по изясняване на причините и обстоятелствата около инцидента. Случаят е поет от Окръжната прокуратура в Разград. Назначени са съдебно-медицински, авто–технически и други експертизи. Образувано е досъдебно производство.

Пътят остава отворен, но движението се осъществява в едната лента.

Шофьорът на камиона разказа за катастрофата.
 
„Видях, че бусът идва срещу мен, но се движеше с много бърза скорост и не можах да реагирам. Неговата задна седалка се беше скъсала”, спомня си Йосуф.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.