Смъртният акт е бил издаден по искане на съпруга й

17 години жена се бори да докаже, че не е починала, въпреки издадения й смъртен акт. Документът е по искане на съпруга й, според когото жената е изоставила семейството си. 

В средата на април 2005 година Надежда Ангелова отива да подаде документи за нова личната карта.

„Там ме задържат, разпитват, защото аз съм с издаден смъртен акт. Казаха ми, че съм със смъртен акт, който е бил издаден от моя мъж, който се води вдовец в момента”, спомня си Надежда.

"Пълен абсурд": Мъж доказа, че не шофира дрогиран, обвиниха го отново

Тя твърди, че години наред съпругът й я подлагал на психически и физически тормоз.

„Бях принудена да го оставя завинаги. Посягал ми е, бях бита, пребивана от бой в дома на баща ми. И то пред децата, защото децата си ги бях взела”, обяснява потърпевшата.

По думите на Надежда съпругът й не е работил и ден през живота си. Надявал се да получи пенсия и помощи като вдовец, заради което поискал да я обявят за починала. Тя има няколко деца.

Екипът ни се срещна с една от дъщерите й – Ели.

„Бяхме на санаториум в Трявна. Там тя избяга с мъж и се ожени. Най-малкият ми брат е бил на 2 годинки. Вие такава майка бихте ли приели? За нас тя не съществува. За нас тя е мъртва”, категорична е дъщерята на Надежда.

Според адвокат Иван Антонов обявената за мъртва жена следва да подаде в МВР сигнал.

По думите на Надежда, тя е възпрепятствана да работи, да посети лекар.

„Пълен абсурд”: Обезопасиха с плочка оголен кабел на оживена улица (ВИДЕО)

„Чувствам се направо като в някаква клетка – затворена”, оплаква се тя.

Както е по закон, сега Надежда води дело, за да докаже, че е жива. То обаче все още няма решение. И  след близо 20 години живот като призрак, 52-годишната жена сега иска само едно – да възкръсне.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.