Това каза спортният министър в студиото на "Здравей, България"

„Седмица след като смених ръководството на „Академика 2011", новата управа ме информира какво се случва в Зимния дворец на спорта. Дружествата, които управляват държавната собственост – „Академика 2011”, „Национална спортна база” и „Сердика”, са били управлявани по престъпен начин”. Това каза министърът на младежта и спорта Радостин Василев в ефира на "Здравей, България".

След 35 години: Започва ремонт на Зимния дворец

Той показа кадри, на които се вижда как Зимният дворец на спорта в столичния квартал „Студентски град” тъне в разруха и мизерия. Последният ремонт на съоръжението е приключил преди около 4 години и е бил на стойност 6 млн. лв.

Тепърва ще се уточнява какво точно е било ремонтирано с тези средства, каза Василев и обясни, че на една от пързалките вътре само един от общо шестте охладители работи. По думите му съблекалните са изцяло в мухъл, а гипскартонът, монтиран там, е почти паднал.

Спортният министър сезира Прокуратурата за ремонта на Зимния дворец в София (ВИДЕО)

Спортният министър заяви, че помещенията, които са били отдавани под наем, са били заключени и министерството е търсило услугите на ключар, за да получи достъп до тях. Според него не трябва да има дискотеки в сграда, предназначена за спорт.

“Ние ще извадим количествено-стойностната сметка на ремонта. Органите, които ще проверяват, ще видят какво е ремонтирано, за колко е ремонтирано, как е ремонтирано и в какво състояние е в момента”, заяви Василев.

“Тези дружества са управлявани по престъпен начин от хора, които трябва да им се търси отговорност, наказателна. Безспорно е това", категоричен е министърът.  

"Кадрите са направени манипулативно. Ние никога не сме твърдели, че сме направи цялостен и основен на Зимния дворец. Това са помещения, в които никога не е извършван ремонт. Това са помещения, които те не са ползвани на спортистите", отговори по-късно бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев.

 

 

„Правителството е постапокалиптично. Ако коалиционните партньори не осъзнаят, че общественият интерес е по-важен от личния, че нуждите на гражданите са далеч от темите, които са обсъждани в Народното събрание, ще загубят доверието на хората”, заяви Василев.

Той коментира и българската помощ за Украйна като каза, че гостоприемността ни не трябва да минава границата и да се превръща в меркантилност и инфантилност.

„Изборът на гуверньор на БНБ беше преекспониран. Не считам, че трябваше да направи такъв разлом в коалицията”, коментира министърът провалената процедура по вота за нов шеф на финансовата институция.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.