Водещи са интересите на Сърбия, пред тези на ЕС, стана ясно още от думите на президента

Сърбия е единствената страна в Европа, която не е въвела нито една рестриктивна мярка против Руската федерация, като това "без никакво съмнение" й създава много проблеми. Това заяви президентът на Сърбия Александър Вучич, съобщават сръбските медии.

"Тази позиция, без никакво съмнение, ни създава много проблеми, от финансови инвеститори до много други. Плащаме много висока цена", каза Вучич на пресконференция в Белград.

По повод на подготвената резолюция на Европейския съюз, в която от Сърбия се иска да съгласува външната си политика с тази на ЕС и да въведе санкции срещу Русия, Вучич коментира така:

Бърнабич: Сърбия е против санкции срещу Русия, но уважава териториалната цялост на Украйна

 "Блазе им, че нямат по-умна работа от това да изпращат на Сърбия писма какво и как да прави, с някакви заплахи и натиск. Ние много ги уважаваме, много са ни важни, но не се сърдете, много по-важни са ни гражданите на Сърбия и парламентът на Сърбия ", добави държавният глава.

Ако резолюцията на ЕП бъде приета, Вучич обясни, че ще се запознае с нея, но ще се ръководи от интересите на Сърбия.

"През последните седем години съм получавал сигурно 700 ултиматума. Свободният човек и свободната страна не взимат решения в резултат на ултиматуми и според нечия сила, а според това което защитава, а ние защитаваме своята страна и своите граждани", коментира още сръбският президент.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА