Той няма представа кой и защо може да я е откраднал

Откраднаха специализирана триколка на дете с увреждания във Видин. Сега момчето, което е 100% инвалид, ще трябва да си стои у дома, защото баща му няма с какво да го придвижва навън.

„В деня на рождения му ден, около 16:30 го прибрах от училище и оставих количката на мястото, където я оставям от 3 години. Прибрахме се. На другия ден видяхме, че я няма и че е открадната”, разказва Юри Лилов.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Самотна майка се нуждае от подкрепа, за да победи рака

„Тя е закупена със средствата, събрани с помощта на вашата телевизия. Водих го с нея до градския парк, там има няколко площадки. Ползвахме я всеки ден”, каза още той.

Бащата няма представа кой и защо може да е откраднал триколката. „Това са безочливи хора. Не може нормален човек да направи такова нещо. Нямам средства, с които да закупим нова. Необходими са около 3000 лв. Ако може някой, нека помогне”, добави Лилов.

Минути след като разказахме в ефира на NOVA историята на Юли, наш зрител - Здравко Ангелов от Пловдив, решава да купи нова триколка за детето и баща му.

„Чисто, в човешки план, реших на секундата, без да се замислям…Ще помогна с цялата необходима сума, ще се свържа с бащата на детето, как ще е най-лесно за него. Ако трябва ще се разходя до Видин", разказва Здравко Ангелов. 

Благодарение на Здравко, 9-годишният Юлиян отново ще може да се разхожда навън.

„Адмирации за телевизията, защото такива истории наистина, трябва да се показват, има добри хора. Обществото ни има нужда от малко повече позитивизъм, за да са по-усмихнати по улицата и да не гледаме намръщени физиономии", посочва той. 

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.