Очаква ли се недостиг на спасители

Без безплатни и евтини чадъри и шезлонги по морето тази година. От Асоциацията на концесионерите на морски плажове заявиха, че на повечето морски ивици се очаква цените на плажните принадлежности да бъдат тези, които са заложени в концесионните им договори.

„Няма как да има безплатни чадъри. Виждаме каква е инфлацията - всяка година нашата концесионна такса се увеличава спрямо инфлационния индекс. През 2022 г. наемите ни ще се увеличат с между 15 и 20%, което не е никак малко”, подчерта зам.-председателят на Асоциацията на концесионерите Николай Димитров.

На плажа в Крайморие концесионерът обяснява, че сянката от чадър ще струва 8 лв., а шезлонгът - 6 лв. За разлика от миналата година, когато и двете плажни принадлежности са стрували по 5 лв.

Началникът на службата за водно спасяване в Бургас Васил Алексиев обясни, че е възможен недостиг на спасители по някои плажове, но за криза не може да се говори. „Недостигът е от доста години. Младите нямат желание да стават спасители на плажове. Повечето от тях предпочитат басейните”, добави той.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.