Среща със семейството на човека, който предаваше дни наред за ситуацията в Украйна

Три поколения българи от Украйна. След 50 години живот в Харков, той посреща първия си Великден в България с цялото си семейство. Гостува проф. Михаил Станчев, децата и внуците му.

"Удоволствие и щастие да се видя с децата и внуците, това рядко ни се случва. Великден винаги искам да го посрещам, както беша като малък на село с майка и татко", сподели проф. Станчев в ефира на "На Фокус".

Синът на  проф. Станчев е роден в Харков, но от 2006 година живее и работи в София, където се ражда и дъщеря му Жана.

Дъщерята Юлия от 1998 живее в България, когато е дошла с баща си и майка си заради работата на професор Станчев, тук учи и завършва в НАТФИЗ “Кр. Сарафов” моден дизайн, за шест години се прибира в родния Харков и после окончателно идва в България със сина си Марк.

Двамата в момента, освен професионалната си дейност, помагат и на бежанците от Украйна с настаняване и всичко необходимо.

Съпругата на професора, която е родом от Харков и има украински, руски и полски корени, винаги търси възможност да се върне в родния си град и не се страхува от събитията там.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.