Коментар на ръководителя на една от фабриките у нас

Спирането на газа може да удари сериозно редица сектори като машиностроенето, металургията и стъклопроизводството в страната ни, категорични са експертите. Причината е, че най-вече там се използва природен газ. 

В едно от предприятията в Стара Загора, коeто произвежда заготовки за 70% от промишлеността в България, голяма част от операциите са изцяло на газ. От фирмата доставчик на синьо гориво са ги предупредили, че е възможно пълното спиране на подаването на газ. Алтернативни решения трудно биха се намерили, споделя ръководителят на предприятието.

Ще поскъпне ли хлябът заради спрените доставки на газ

„Ситуацията с газа ни изненадва на фона на всички останали събития от последните години, за които платихме скъпа цена и въпреки това продължаваме да работим. Но на липсата на газ не можем да намерим никакво решение”, заяви Слави Янакиев – ръководител на фабриката.

„Досега плащахме всичко по договорите си, работехме и на загуба, но не спирахме. А сега ако спрем работа, трябва да обясним на всички наши партньори защо в България няма газ, а в цяла Европа има”, каза още той.

И добави: „За да се развива и да има инвестиции, бизнесът трябва да е поставен в добри условия. За пореден път сме поставени в условия на оцеляване и този път не можем да решим проблема. Обръщам се към тези, от които зависи, да се намери решение”.

Повече по темата гледайте във  видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.