От 2019 г. мъжът бил на по-лек режим

Избягал затворник, излежаващ присъда в общежитие от открит тип в Бойчиновци, вдигна на крак полицията във Враца.

"Издирваният мъж се отклонил от строителен обект в Мездра", уточни за NOVA Сашка Андрекова от Пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Лишеният от свобода е в затвора от 2011 г. с комулирана присъда за множество кражби. През 2019 г. е преминал на по-лек режим, тъй като останало да изтърпи по-малката част от наказанието си. От тогава е в общежитие от открит тип и има право да работи, за да съкрати срока за лишаване от свобода.

Собственикът на обекта в Мездра, на който лишеният от свобода работел, забелязал, че затворникът го няма и уведомил ръководството на затвора. "По случая са сигнализирани структурите на МВР, Окръжната и Районната прокуратура – Враца", уточни още Андрекова.

По случая е образувано досъдебно производство, каза за NOVA говорителят на Окръжната прокуратура във Враца Елена Станева.

От МВР се обърнаха към гражданите за съдействие. Те разпространиха снимка и описание на мъжа.

Той се казва Бонко Трифонов и изтърпява наказанието си в затвора във Враца. По време на работа на външен обект край Мездра в четвъртък, той е избягал. 

Мъжът е висок 160 см, с нормално телосложение, тъмна коса, кафяви очите, средно дълга брада. Облечен е бил с тъмно яке и тъмна бейзболна шапка.

Има информация, че се придвижва с жена на видима възраст около 25-30 години , висока около 156 см, облечена в червено яке.

При допълнителна информация за издирвания гражданите могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.