По думите му Радев иска да създаде проект, който да измести БСП и да наложи политиката на Путин

"Радев единствено бореше егото си с това на Борисов. Министрите, които той посочи за най-добри, сега се обръщат срещу него, еманципират се. На него му е неудобно ръководството на БСП и иска да има нова лява партия, която да обслужва интересите на Русия. Затова президентът иска да създаде проект, който да измести БСП и да овладее властта. Асен Василев има по-умерена, но и твърда позиция, подходяща за министър-председател. Той ще стои по-добре на тази позиция". Това заяви за "Офанзива" политическият PR Нидал Алгафари.

Той посочи, че руски генерал е посочил Румен Радев за кандидат-президент. "Той е човекът, който сътворява политиката в президенството и е негов говорител. Логично би било министрите да не позволят на Радев да въведе политиката на Путин", допълни Алгафари. И допълни, че думите на Асен Василев са припознати като по-умерена, но и твърда позиция, подходяща за министър-председател. Той ще стои по-добре като министър-председател

По думите му не бива да подаряваме военни средства на Украйна, но ако имаме договор за изпращане на производството от нашия завод за оръжия, това е приемливо. "Би било логично Нинова да намира всячески пласиране на продукцията. Дали ще успее да обясни на работниците, които може да останат без работа, защо не е подписала помощ за Украйна", каза той.

Според него ДПС и ГЕРБ не са готови да поемат тежестта на управлението. "Гласуването в НС ще е финалът на казуса с доставка на оръжия, а след това в народа ще има разделение в подкрепата", прогнозира експертът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.