Според него кoалицията е стабилна въпреки размяната на реплики

"Намираме се на прага на конфликта, затова трябва да усилваме собствените си възможности. България не предоставя директно военна помощ на Украйна. Нека депутатите гласуват по съвест, вотът трябва да таен. Не трябва да има такъв разнобой по важна външнополитическа тема. Кoалицията е стабилна въпреки размяната на реплики, защото осъзнава, че периодът е отговорен". Това заяви за "Офанзива" Димитър Гърдев, международен секретар на "Има такъв народ".

По думите му Западът никога няма да върне старите си взаимоотношения с Русия. "Тези процеси предопределят бъдещето за 20-30 години напред", смята той.

По темата за Северна Македония Гърдев уточни, че България не е налагала вето. "Блокирахме процеса за преговорната рамка. Който иска бърза интеграция, да помогне Скопие да спазва основните европейски права - да не дискриминират хората с българско самосъзнание и да премахнат езика на омразата", призова той. И допълни, че е нужно да се търсят бързи алтернативни решения за газовите доставки.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.