Той е с множество криминални регистрации

Млад мъж се барикадира в апартамента си в столичния квартал „Люлин”, научи NOVA. Сигнал за инцидента подали в неделя вечерта съседи на 35-годишния мъж. На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ.

По информация на NOVA за проблема става ясно след като мъжът започнал да хвърля предмети през прозореца - DVD, щори, микровълнова, газова бутилка, стъклени шишета и чаши. Тогава съседите се обадили и на бащата, който се опитал да влезе в апартамента, но не бил допуснат. Към момента на място все още има полиция и психолози, които разговарят с мъжа.

„Изведнъж се прибираме и гледаме летящи предмети. Викам му: Добри, аз съм. Той искал от НСБОП, институции - несвързани работи. Нападал е дъщеря ми и съседското  дете с нож”, казва домоуправителят Валентин Миланов.

От Спешна помощ са били на адреса в продължение на пет часа - до 1 ч. през нощта, когато екипът е изтеглен. Има готовност да бъде изпратен нов, ако се наложи. 

От МВР обясниха, че барикадиралият се мъж има множество криминални регистрации.

Мъжът, казват съседи, им е добре познат, защото живее тук отдавна. За него знаят, че е наркозависим и бивш затворник. Пред блока екипът ни се среща с жената, която има дете от криминално проявения мъж. Казва, че от години не живеят заедно.  Дошла тук, за да помогне, но той не искал да говори с нея. По думите й, барикадиралият се мъж „се вкарва във филм от дрогата и говори несвързани глупости, че ще го застрелят”. Признава, че освен към наркотици, той има зависимост и към алкохол. По думите на жената бащата на детето й никога не е бил агресивен към нея.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.