Председателят на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ се срещна с полския президент

Американска делегация на високо равнище, оглавена от председателят на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Нанси Пелоси, беше на посещение във Варшава, за да изрази благодарност към Полша за нейната хуманитарна и друга подкрепа за Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Пелоси и няколко американски законодатели се срещнаха с полския президент Анджей Дуда и със свои полски колеги. Преди визитата във Варшава, делегацията посети през уикенда Киев. Американските висши представители се срещнаха там с украинския президент Володимир Зеленски и обещаха да подкрепят страната му докато тя победи Русия.

В изявление след срещата с Анджей Дуда Пелоси го нарече "ценен партньор в подкрепата на народа на Украйна в лицето на жестоката и непредизвикана война на Путин". Тя добави, че членове на нейната делегация са изразили "дълбоката благодарност на Америка към полското правителство и полския народ" за това, че са отворили "сърцата и домовете си за украински бежанци". Пелоси отново потвърди обещанието на САЩ да продължат да подкрепят "хуманитарните усилия на Полша".

На пресконференция вчера в град Жешув членовете на американската делегация единодушно похвалиха отбраната на Украйна, определиха войната като битка между доброто и злото, и увериха, че САЩ ще продължат да оказват дългосрочна военна, хуманитарна и икономическа подкрепа.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА