Главният прокурор ще настоява ВСС да разгледа въпроса максимално бързо

„Ще продължа да настоявам ВСС максимално бързо да разгледа по същество твърденията на Надежда Йорданова и Янаки Стоилов, за да стане ясно на българските граждани, че нямат никакви юридически основания. Зад тези думи стоят политически интереси. Вероятно интерес от това има олигархията и мафията. Цената ще платят гражданите. Вероятно се цели нелегитимно овладяване на Прокуратурата, персонална смяна на главния прокурор и съсипване на наказателното правосъдие с така наречените реформи”. Това заяви Иван Гешев пред журналисти преди заседанието на ВСС в сряда. 

ВСС разглежда искането за предсрочното освобождаване на Гешев

Припомняме, че правителството на съдебната власт отново ще разгледа процедурата по предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор. В началото на април Съветът реши, че ще разгледа заедно двете искания срещу Иван Гешев - едното е на министъра на правосъдието Надежда Йорданова, а другото - на нейния предшественик Янаки Стоилов. 

Йорданова: Обжалването на решение на ВСС не е процедурна хватка

„Прокуратурата е една от малкото работещи институции у нас в момента. Виждам какво се случва с останалите. Йорданова се притесни от желанието ми да дебатираме за това, което тя нарича „съдебна реформа”, поясни главният прокурор.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.