По думите му е имало умисъл и организираност, а размерите са големи

"Има значителни злоупотреби. Тепърва ще се правя ревизия. Става дума за скрити приватизации". Това заяви за "Твоят ден" новият председател на Българския туристически съюз Венцислав Венев.

Според него в БТС има неясна процедура при договорите за наем. "Имало е умисъл и организираност, а размерите са големи. Няма финансиране от държавата, тъй като няма лицензирана организация за социален туризъм", разкри той.

По думите му проблемите в Съюза са изключително много. "Стопанисваме над 230 обекта, хижи, пещери и други туристически обекти. След стопанисване от 10 години дружество си вади нотариален акт, а след това БТС се чуди как да си го върне. Прави се ремонт, който не е упоменат, а когато Съюзът иска да си върне собствеността, наемалите искат сумата за ремонта, за да го върнат. На всички, които са правили такива сделки, ще бъде потърсена отговорност", сподели той.

И допълни, че БСТ има образователна функция и прави най-големите патриотични прояви.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.