Развръзката настъпи след три денонощия

След три денонощия настъпи развръзката с блокадата на 35-годишния мъж в столичния квартал „Люлин”. Полицейската обсада на апартамента му продължи от неделя вечерта до днес следобед. 

От МВР уточняват, че на 1 май в следобедните часове мъжът подава многократно сигнали на спешния телефон за заплахи за живота му. Към адреса е насочен патрул и е осигурено наблюдение на жилището. Същия ден той започва да изхвърля през терасата домакински предмети и електроуреди.

 

 

На място пристигат и служители от СДВР, отдел „Специализирани полицейски сили“ и Девето РУ, които обезопасяват мястото за живущите и случайно преминаващите. Включени са и екипи от сектор „Специални технически действия“.

Развръзката - днес следобед мъжът е излязъл за цигари и е бил задържан пред вратата на апартамента си. Отведен е в 9-о районно управление, където ще се изясняват мотивите за неговите действия.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.