Автомобилът бил паркиран пред блок с общински жилища

В Бургас неизвестен заби кирка в предния капак на украински джип. Колата е собственост на семейство бежанци от Одеса. Била е паркирана пред блок с общински жилища в квартал „Меден рудник”. Потърпевшите видели забитата кирка вчера рано сутринта и веднага подали сигнал на телефон 112. Семейството пристигнало в Бургас на 5 март.  

„Шокирани сме. Нямаме конфликти с никого”, сподели Петро, бащата на собственичката на колата.

Полицията е започнала разследване по случая. От Областната дирекция на полицията в Бургас към момента отказват коментар, докато не бъдат заловени извършителите.

В сградата, пред която стои колата, има Кризисен щаб. В него украински жени доброволци помагат на сънародниците си в нужда.

„Разбира се вече сме уплашени от станалото. Тук имаме много деца. Започваме да се страхуваме за собствения си живот и за живота на децата ни”, сподели Елена Болотова.

Украинските бежанци призовават да бъдат взети мерки на държавно и общинско ниво, а потърпевшите недоумяват с какво са предизвикали агресията.

„Ако те са русофили и са видели украински номер,то това не означава, че трябва да станат украинофоби”, каза още Петро.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.