"Важно е да отделяме средства за въоръжаване", подчерта преподавателят във Военната академия "Г. С. Раковски" Георги Цветков

„Когато говорим за „златните страници” на българската армия, хората обикновено се сещат за героизъм и говорят за воля. Но това, което се пропуска е факта, че успехът се постига в мирно време. Военният успех се постига преди войната. В началото на XX век българската армия е една от доста модерните в Европа. От тази гледна точка, ако искаме да сме продължители на тези традиции – трябва да си даваме сметка, че това не се дължи само на готовност за смелост във военно време, но и на смели решения в мирно време за изграждане на тази армия”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” преподавателят във Военната академия "Георги С. Раковски" Георги Цветков.

По думите му във времена на кризи е важно да бъдат отделяни средства за армията и то не само 2 процента от БВП. „След като имаме конфликт на няколкостотин километра от нашите граници – не можем да се ограничаваме”, подчерта той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.