Кой е българският Дънди Крокодила

Тази събота в „Ничия земя“ ви показваме една наистина ничия земя. Историята на един от онези хора, които извират сякаш от другото, за да ни припомнят, че сме смъртни, че не сме земни, но пък живеем като толкова заземени, че поетите, пък и най-великите публицисти и дори белетристи да се „обърнат в гроба“ при гледката и невъзможността да предвидят и опишат този очерк на съвремието. Или образ.

Запознайте се със Зиката. Каквото и да кажем за него – все ще е малко. Той се катери по дървета, чисти комини, поправя покриви, потапя се в ледени води, лежи в снежни преспи, има 14 жени и няколко деца. Няма как да го видите без пушка или напоследък без нож. Наричат го северозападния Дънди Крокодила. И изглежда сякаш наистина може да оцелее и в най-дивата джунгла. Какво обаче се крие зад това? Може би ви изглежда и като абсурден герой на Уди Алън от сборника „Ако импресионистите бяха зъболекари“.

Кой е Зиката, вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.