Според него не се знае дали имаме възможностите за ремонт на военна техника

"Имахме своята категорична позиция за изпращането на оръжие в Украйна, защото това би ни въвлякло във войната. Евентуалното ремонтиране на танкове и военна техника, което е несигурно ще се извърши, е съвсем друг, защото не се знае дали имаме възможностите за това. Ако зависеше от БСП такова решение нямаше и да има. Заради нашата партия не беше изпратено оръжие за Украйна". Това заяви за "Офанзива" зам.-председателят на парламентарната група на БСП Филип Попов.

По думите му БСП са направили отстъпки в преговорите. "В рамките на коалицията успяхме да направим най-социалния бюджет от години насам", подчерта той. 

Според него проектът на Стефан Янев не представлява опасност за БСП. "Много такива проекти са се появявали. Той беше един от "ястребите", които вкарваха в МС решения за охрана на въздушното пространство, но говореше за съвсем друго", коментира Попов.

И допълни, че за БСП са важни доходите на хората, цената на горивата, с какво да подпомогнат бизнеса и гражданите. "Имаме коалиционно споразумение, което се изпълнява, така че няма проблеми. Северна Македония е "червена" линия, заедно с Украйна.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.