По думите му БСП управлява държавата

"България стои пасивна и неутрална, обслужвайки руски интереси. Мерзавщина е да се иска писмо от украинската държава, за да реши правителството своите неразбории. Това е изнудване на държава в състояние на война. БСП управява, Кирил Петков няма авторитет". Това заяви за "Офанзива" зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.  

По думите му България е могло да се договори модерна техника за ПВО. "Левите икономически подходи доминират при решенията за бюджета. Всеки ден на власт на това правителство удължава агонията, то е вредно и трябва да си ходи час по-скоро", смята той. И допълни, че има огромен повод за притеснения, заради "троянски коне".

"Петков е приел да изпълни ангажименти, които противоречат на здравата, добре формулирана българска позиция за РС Македония. Невярно е, че можем да ги спрем, ако преговорите за еврочленство вече за започнали", обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

Борисов с нови критики към управлението

Според него Радев вече е свалил доверието си в това правителство. "Той е взел курс към нова промяна и преоформяне на политическия дневен ред на България. "Български възход" е поредният проект, който възниква от нищото и се е запътил към нищото. Той ще последва съдбата на проектите, които избухват като фойеверки. Има позиции, несъвместими на съюзите, на които принадлежим", коментира Митов. И допълни, че Музеят на социалистическото изкуство е мястото за Паметника на съветската армия.

Относно темата със спрения газ той счита, че България трябва да подкрепи идеята за вето върху доставките на руски петрол на ЕС.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.