От няколко години той смени арената и стана заместник-кмет на Ямбол

Енчо Керязов е сред най-популярните българи по света, виртуозен цирков акробат и еквилибрист. От няколко години смени мускулите и арената и стана заместник-кмет на Ямбол. Но всяка година прави своята знаменита "Нощ на звездите", в която кани най-известните циркови артисти по света да участват в помощ на българските талантливи деца. 

Според него за политиката трябват железни нерви и да умееш да контролираш емоциите си. Не мога да кажа, че съм свикнал. "Поддържането на килограми ме затрудняваше в акробатиката, не ми липсва. Пушех само когато не бях в игрален сезон", каза той. 

За втора година "Нощ на звездите" ще се проведе в Пловдив. А ще бъде подредена и изложба, която ще разкаже за историята на това събитие. "За пръв път имаме четирима водещи. Винаги е пътувал със синовете си, които са се занимавали с акробатика, но са се отказали. 

По думите му технологиите изместват хората и в цирка. "Това са последните мохикани, няма кой да си посвети живота, за да репетира", смята Керязов. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.