Русия отбелязва 77-ата годишнина от победата във Великата отечествена война

В Москва се проведе тържествен парад на Червения площад по повод Деня на победата - 9-и май. Пред президента Владимир Путин минаха всички родове войски, без авиацията. Официалната причина за липсата на самолети в небето над Кремъл бяха лошите метеорологични условия. 

СНИМКИ ОТ ПАРАДА ВИЖТЕ ТУК

Владимир Путин ръководи честването на годишнината от победата на Съветския съюз над нацистка Германия в момент, когато руските сили водят война в Украйна в един от най-смъртоносните европейски конфликти от края на Втората световна война насам. 

За да отбележат 77-ата годишнина от победата на Русия във Великата отечествена война, хиляди войници преминаха през Червения площад в Москва, последвани от танкове, бронетехника и ракетни установки. 

Над руската столица прелетяха свръхзвукови изтребители, стратегически бомбардировачи и, за първи път от 2010 г. насам - команден самолет Ил-80, който ще превозва висшите сили на Русия в случай на ядрена война.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.