Заседанието на КЕВР днес отпадна

Без нова цена за природния газ поне още няколко дни. Проверка на енергийното министерство в "Булгаргаз" отложи днешното заседание на енергийния регулатор. 

На него трябваше да се утвърди новата цена на синьото гориво за месец май. 

Докато проверката не приключи, енергийният регулатор не може да насрочи ново заседание. А това оставя без отговор въпроса с колко ще поскъпне синьото гориво за настоящия месец.

От ресорното министерство обясниха за NOVA, че проверката е назначена със заповед на министъра на енергетиката Александър Николов и добавят, че причината за това са настъпилите промени в условията на ценообразуване, след спирането на доставките от "Газпром" за България.

“Днес сутринта “Булгаргаз” ни информира, че има насрочена проверка от министерство на енергетиката относно ценообразуването на газа конкретно за месец май. Тази проверка ще приключи на 12 май и очакваме на следващия ден да получим окончателното заявление на “Булгаргаз”. Комисията ще насрочи непосредствено след това заседание за утвърждаване на окончателната цена. Към този момент не знаем все още каква ще е цената за месец май”, каза председателят на КЕВР Станислав Тодоров.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.