Според нея съобщението за договорка за втечнен газ от САЩ е добра новина

"Решението да не се изпрати военна помощ е разочароващо. Правителството не трябва да губи доверието с нерешителност. Трябва да действат със смелост и да вървят само напред. Русия е активирала цялата си агентура в България, за да окаже съпротива на политиката у нас". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS бившият външен министър Надежда Нейнски.

По думите й всеки опит за угаждане ще бъде за сметка на авторитета, националната ни сигурност и стабилността на кабинета. Тя поясни и гласуваният в САЩ закон lend-lease. "Това означава, че админстративните процедури при предоставяне на военна техника се улесняват. Те дават под наем бойна техника на Украйна", посочи тя.

Нейнски: Въпрос на национален интерес за България е Украйна да възвърне суверенитета си

Според нея съобщението за договорка за втечнен газ от САЩ е добра новина. "Посещението на Петков е следствие от рамката за партньорство, подписана през 2016 г. Превъоръжаването, енергетиката, икономиката и търговията, както и върховенството на закона са сред неговите точки. Обвиненията, че се обслужват чужди интереси, са несъстоятелни. Визитата е много навременна", сподели Нейнски. И допълни, че при посещението на италианския Марио Драги той се е срещнал с Байдън заради това, че Италия е част от Г-7 и един от големите партньори на САЩ.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.