Тя се намира в район "Подуяне"

В София ще има улица "Милен Цветков". Това реши окончателно Столичният общински съвет на заседанието си в четвъртък. Отсечката е част от улица "549" в район "Подуяне". Разделена е на две части, които нямат нито географска, нито физическа връзка една с друга. Първата част се намира северно от бул. „Владимир Вазов“. Тя започва от бул. „Владимир Вазов”, непосредствено срещу стадион „Георги Аспарухов“, движи се успоредно на Перловска река, пресича ул. „Резбарска“ и завършва преди Малашевски гробища. 

На 19 април се навършиха две години от смъртта на журналиста. Той загина, след като колата му беше пометена на червен светофар на столично кръстовище.

Две години от катастрофата с Милен Цветков

"Милен Цветков остави ярка следа в обществения живот на страната и града ни. Целият му професионален журналистически път е преминал в телевизии и радиа, които се намират на територията на София", се казва в доклада на вносителя Симеон Ставрев, вносител на предложението за преименуване на улица на името на журналиста.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.