СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и организация на движението в столицата

За първи път от 17 години „Левски” и ЦСКА излизат един срещу друг в битката за Купата на страната. От СДВР предприемат мерки за охрана на обществения ред и организация на движението в столицата.

„Сега е всичко е в ръцете на футболистите и треньора”, казва Димитър Пенев.

„Идва един момент, в който трябва да оползотвориш целия труд, който се хвърлил, а именно да спечелиш Купата“, посочва Даниел Боримиров.

Блокада в центъра на София в неделя

В часовете преди мача с клубните легенди на „сини” и „червени” поглеждаме назад в спомените им. Назад във времето ни връща и Алеята на славата пред стадион „Българска армия“. Редом до звездите на Христо Стоичко и Трифон Иванов стои и тази на бившия вратар на ЦСКА - Георги Велинов. „Давам си живота за ЦСКА”, казва той.

По-известен с прякора си Джони, той e печелил Купата на страната четири пъти. В два от случаите съперник е бил „Левски”. 

Казва, че да излезеш на терена срещу най-големия си съперник тежи на плещите. „Излизаш и задължително трябва да победиш. Концентрацията е голяма, мачът е на съвсем друго ниво“, обяснява Велинов.

Треньорите на "Левски" и ЦСКА със съвместна пресконференция

Друг от хората, които знаят как се побеждава във вечното дерби, е Димитър Пенев. По думите му в миналото мачовете между „Левски” и ЦСКА са били повод за празник, а феърплеят - на пиедестал. 

„Публиката в отделни моменти ръкопляскаше едновременно на това, което се случва – красиво и хубаво изпълнение или спасяване на даден играч. Това вече не се случва вече“, коментира той.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.