Случаят е от русенско село

Възрастен мъж нападна и наби 17-годишно момче на детска площадка в събота. Случаят е от русенското село Николово. Цялата ситуация е била заснета с телефон от деца, които в този момент са се намирали там.  

Мъжът, който живее в къщата в съседство, се прибрал с колата си и още с идването започнал да хвърля тротинетките и велосипедите, които били в близост. Това станало повод за размяна на реплики.

„Блъсна ме и се ударих в камък. Започна да ме души, да ми дърпа тениската, да ме заплашва, да ме псува. Викаше ми „бий се, за да мога да те осъдя””, разказа момчето.

Децата се разбягали, а съседи станали свидетели на побоя.

„Душеше го около минута и половина. Не можах да премина заради оградата”, разказа съсед.

„Имаше кръв по главата. Веднага звъннах на 112”, каза Марияна Петкова, майката на раненото момче.

17-годишното е момче е откарано с линейка за преглед в болница. Установени са множество наранявания, издаден е документ от съдебен лекар. В Николово припомнят, че мъжът, нанесъл побоя, е баща на 11 деца. През годините хората неведнъж са помагали на многодетното семейство.

Не успяхме да открием мъжа в дома му, а съпругата му отказа да говори с екипа ни. Майката на битото момче ще потърси правата си в съда.

Всичко по темата очаквайте утре в „Здравей, България”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.