"Компенсациите се дават за неочаквани събития, ако цените се задържат високи, трябва да се предприемат други мерки", заяви депутатът от "Демократична България"

"Диалогът в коалицията може да бъде много по-добър. Има проблеми, четири формации участват, някои от тях сами по себе си коалици, така че няма как процесът да е изключително гладък. Не се разграничавам от предупрежденията на ИТН, защото определено има нужда от подобряване на работата и ускоряване изпълнениетона реформите, предвидени в коалиционното споразумение", тотова каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS Владислав Панев от "Демократична България".

За него е разбираемо, че тонът на "Има такъв народ" по темата е малко по-остър, защото те никога не са били в коалиця, за разлика от "Демократична България".

Като пример за забавени реформи Панев даде енергетиката, индустрията като цяло, облекчаване на административните процедури, инсталиране на нови мощности.

За антиинфлационните мерки депутатът заяви, че голяма част от тях са били обсъдени с "Демократична България". Той изрази съгласието си с увеличаване на пенсиите, тъй като възрастните хора са най-ощетените от прехода и от инфлацията.

"Компенсациите за електроенергията и природния газ трябва да продължат още известно време, но те се дават за събития, които са неочаквани. Ако цените се задържат високи, трябва да се търсят други мерки - енергийна ефективност и по-добра конкурентоспособност на българските компании", смята Владислав Панев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.