Все още не е ясно колко хора се намират в огромния комбинат

Украйна прави всичко възможно, за да спаси останалите бойци, които се намират в капан в комплекса „Азовстал” в Мариупол. Това уверяват властите в Киев. Все още обаче не е ясно колко хора се намират в огромния комбинат.

От Министерството на отбраната казаха, че Киев знае колко войници са останали в завода, но подчертават, че това е „чувствителна информация“.

В понеделник повече от 260 бойци, сред тях и много тежко ранени, бяха евакуирани в райони, държани от проруските бунтовници.

Във вторник други 7 автобуса напуснаха „Азовстал”. Украйна иска нейните бойци да бъдат разменени за руски пленници, като част от споразумение за евакуация.

Нито Украйна, нито Русия обаче не дават подробности как ще стане това.

„83-ият ден от нашата съпротива започна със сериозна комбинация от руски удари по Украйна. Това имаше за цел не просто да създаде напрежение в страната ни или да изпита нашите сили. Това беше опит да се компенсира руската армия за поредица от провали в източната и южната част на страната. Те не могат да постигнат успех в областите, където се опитват да напредват. Още повече, че нашата противовъздушна отбрана става все по-силна”, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски.

„Вчера имаше бурни дебати в Руската дума. Имаше гласове, които призоваха да бъде върнато смъртното наказание за бойците”, обясни международният редактор на NOVA Любомир Бояджиев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.