Има данни, че двете компании са се познавали

48 часа след престрелката на Околовръстното шосе, от прокуратурата вдигнаха завесата какво се е случило.

„Възникнал е конфликт във връзка с мястото, на което е паркиран един от автомобилите на едно от пострадалите лица”, каза говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова. След размяна на реплики напрежението между футболиста на ЦСКА Георги Йомов и брат му и другата компания ескалирало. Прераснало е в по-сериозен конфликт и се е стигнало до произвеждане на изстрели.

Бащата и братът на Йомов се предадоха, полицията ги задържа (ОБЗОР)

Досъдебното производство ще бъде прехвърлено от Софийската градска прокуратура в районната, тъй като става дума за нанасяне на леки телесни повреди, обясниха от държавното обвинение. По случая за 24 часа бяха задържани бащата и братът на футболиста от ЦСКА Георги Йомов. По-късно Прокуратурата повдигна обвинение на 43-годишния Цецко Йомов, произвелият изстрелите баща на футболиста. Припомняме, че при стрелбата бяха ранени двама души.

„Бащата по-късно се е включил в конфликта. Спрямо него също е имало някаква агресия. Стреляли са със стоп патрон”, обяви за NOVA адвокат на Цецко Йомов Мариана Тодорова. Според нея футболистът и брат му Тодор са били нападнати, а инициатива за боя на двамата синове е на т.нар. пострадали.

Бащата е обвинен в хулиганство и в закана с убийство. Така отпадна първоначалната версия за опит за умишлено убийство. В късния следобед братът на футболиста  излезе от СДВР.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.