Това заяви депутатът от ГЕРБ в студиото на "Денят на живо"

„Мерките все още ги няма – да видим в какъв вид ще бъдат приети в актуализацията на бюджета. Това не са мерки, които са насочени към решаване на кризата с цените, а мерки, които целят да омекотят кризата в управлението и управляващото мнозинство”. Това заяви в студиото на „Денят на живо” зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Тома Биков. По думите му мерките са приети от пиарите на партиите в управлението, за да може техните подопечни да имат какво да кажат на медиите.

Той коментира и нулевият ДДС на хляба. Според Биков когато намаляваш данъци, подпомагаш бизнеса, а не потребителите. „Няма да падне цената на хляба”, подчерта депутатът от ГЕРБ-СДС.

„При актуализацията на бюджета ще се разразят други неща – таван на цените. БСП обичат такива неща и досега резултатът винаги е бил фалит и дефицит”, каза още Биков и попита кой ще плаща сметката. По думите му до момента тя се плаща с дългове.

Според зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС искането на „Демократична България” за „депутинизация” на страната ни е опит да се извинят на своите избиратели, че са в коалиция с БСП, която била за „путинизация”.

„Имаме доста широк избор от теми – от икономическа политика и политика в енергетиката, като минете през съмнения за корупция и стигнете до провал по отношение на борбата с битовата престъпност, серия от телефонни измами и стрелби в центъра на София”. Така народният представител коментира на каква тема ГЕРБ ще внесе вот на недоверие към кабинета. Целта била вотът да мине и да покаже, че това правителство съществува не благодарение на „Продължаваме Промяната”, а на останалите три формации и те носят цялата отговорност за него. 

„Който първо се разграничи и отдели от тази коалиция, той единствен ще оцелее. Всичко друго ще потъне, заедно с Кирил Петков”. Така Тома Биков отговори на въпроса дали очаква някоя от партиите в управляващото мнозинство да подкрепят вота на недоверие, който от ГЕРБ смятат да внесат. По думите му така от опозицията им правят услуга да се измъкнат.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.