За предсрочното му освобождаване настояваха от ГЕРБ

Депутатите отхвърлиха искането за оставка на заместник-председателя на Народно събрание Мирослав Иванов. Той е от квотата на “Продължаваме Промяната”.

Петков: Исканата оставка на Мирослав Иванов е провокация

Вот на недоверие в парламента. Но не към правителството, а към зам.-председателя на Народното събрание Мирослав Иванов.

 “Tова ви е репетицията за вот на недоверие, но понеже ви е страх да го напишеta и да го внесете - с искане за оставка, сега пробвате”, заяви Георги Свиленски, БСП.

Искането за оставка на Иванов дойде от опозицията. Които не останаха доволни от начина, по който той води заседанията. Зад искането на оставка застанаха и от ДПС. Но не заради Мирослав Иванов. А заради начина, по който се работи в парламента.

„Този млад човек не заслужава да бъде строго съден, защото както съдиш, така ще те съдят”, посочи Йордан Цонев, ДПС. И допълни: „Ние трябва да се върнем към духа на тази институция”.  

Срещу атаката се изправиха партньорите.  Да защити колегата си - на парламентарната трибуна за първи път излезе председателят на парламента Никола Минчев.  Защитата за Мирослав Иванов надхвърли парламентарните стени. Спешно в Народното събрание дойде премиерът Кирил Петков. И определи искането като „провокация“.

След три часа спорове думата поиска и самият Иванов. За да се защити. „Винаги съм запазвал добрия тон”, посочи той. И се извини. „Г-жо Атанасова, ако сте се почувствала обидена - имате моите извинения”.

В спора победиха управляващите.  А Мирослав Иванов остана на зам.-председателския стол.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.