Ироничен, много естествен и забавен, истината в това интервю е между редовет

Готвенето е може би последната истинска меритокрация на човечеството. Всичко, което има значение, е колко добре можете да свършите работата си. И разбира се с каква лекота.
Точно в това се крие разликата между добрата и посредствената кухня.

За Петър Михалчев готвенето е религия, а житейската му философия е Шун или да хванеш точния момент.

В България има много готвачи, но малцина са тези, които са така ярки и разпознаваеми. Татуировките далеч не са основната причина шеф Михалчев да е в този елитен клуб на най-добрите. Наскоро японското министерство на земеделието, горите и водното стопанство го назначи за посланик на добра воля на Япония. В света само 145 души са имали тази чест. В България и на Балканите той е единствен. 
 

Пред Мариян Станков – Мон Дьо шеф Михалчев говори за живота, клишетата, светлата и тъмната страна на неговата природа, за кухнята, тенденциите в нея, за славата и опиянението, за тръгването си от кулинарно риалити, Андре Токев, любовта и баща си. Ироничен, много естествен и забавен, истината в това интервю е между редовете. Гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.