Съоръжението ще е на четири етажа

Столичният общински съвет ще даде разрешение общинското дружество „Софийски имоти“ ЕАД да построи многоетажен паркинг в район „Надежда“. Това е част от програмата на Столична община за изграждане на паркинги в кварталите.  Съоръжението ще е четириетажно. Автомобилното паркиране се предвижда да е изцяло надземно.

Подробности за работния проект – достъпът до многоетажния паркинг се осъществява от ул. “Анастас Лозанчев“. Непосредствено до входната зона са разработени 48 броя външни открити паркоместа.

Авария затрудни работата на софийското метро

С предложеното проектно решение са осигурени 310 броя автомобилни паркоместа, включително 14 броя достъпни места за хора в неравностойно положение и 32 броя паркоместа с възможност за зареждане на електрически превозни средства на застроена площ от близо 2000 кв. м. Предвидено е и озеленяване на над 2300 кв. м.

Мъж е в тежко състояние след катастрофа в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Идеята за изграждане на паркинги в кварталите е на председателя на градския парламент Георги Георгиев – още през 2020 г., заедно с колеги общински съветници, разработиха и предложиха програма за строителство, която предвижда и публично-частно партньорство. Амбицията на Георгиев е до края на мандата да има построени поне три удобни и съвременни съоръжения, които да решат проблемите на гражданите и да облагородят средата на живот.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.