Той е задържан на летище в Бразилия

Бившият шеф във Формула 1 Бърни Екълстоун беше арестуван в Бразилия в сряда за незаконно притежание на оръжие. Той задържан, докато е чакал да се качи на частен самолет за Швейцария, съобщава местната полиция. Бразилските власти откриха в багажа на Екълстоун пистолет без документи по време на проверката на летището и го отведоха в ареста на летище Виракопос в Кампинас.

Екълстоун призна, че притежава пистолета, но каза, че не е знаел, че по това време е в багажа му, съобщи полицията. Британецът плати гаранция и беше освободен да пътува до Швейцария. 91-годишният Екълстоун е женен за родената в Бразилия Фабиана Екълстоун, вицепрезидент на ФИА и член на Световния съвет по автомобилен спорт.

Те присъстваха на няколко събития в южноамериканската страна през май, включително местно състезание за автомобили в провинцията близо до Сао Пауло и среща с тройния световен шампион Нелсън Пикет в Бразилия. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС