Земеделската продукция в района е унищожена

Унищожена реколта и множество щети след пороя с унищожителна градушка, която удари Симеоновград. Потърпевши от стихията разказаха в ефира на „Здравей, България”, че ледените късове са били с размерите на яйце.

„Преди да започне стихията аз поне не чух да се е задействала системата против градушки. В групата на града във Facebook,  хора казаха, че са чули. Но масово хората споделят, че преди началото не е имало такова нещо. Час след голямата градушка чухме противоградните ракети и след тях се изсипа пак, но по-ситна градушка”, разказа Валентина Гецова. По думите й съседите й до посред нощ са сменяли счупени керемиди.

 

Земеделски производител сподели, че реколтата му е напълно унищожена. „Имаме ракетна площадка, изградена преди 4-5 години. Радваме се, че е направена. Когато пускат противоградните ракети, градушката е много ситна. Защо никой не е гърмял сега? Искаме да потърсим отговорност”, сподели друг от потърпевшите. И допълни: „Не знаем как ще се справим. Повечето от нас нямат застраховка на земеделските имоти”.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.