Кой е абитуриентът Кристиян и защо го арестуваха на празника му

Сезонът на баловете вече е към своя край, но и тази година абитуриентите успяха да изненадат всички кой с халат, кой с военен ескорт. В Монтана шествие с трабанти и жигула, бивша собственост на народната милиция, бяха част от нетрадиционното изпращане на един абитуриент. Кристиян Найденов е запален трабантаджия и вече има около 20 броя от немското возило в колекцията си. Първото си купил, когато бил на 15 години, а парите събрал като спестявал от закуски.

„Тази страст е много отдавна, откакто се помня. Качиш ли се веднъж, се поражда една тръпка, която няма изгасване“, казва абитуриентът. Първия трабант си купил с помощта на баща му.

"КНИГИ ЗА СМЕТ": 15 града в най-мащабната екологична кампания у нас

Баща му Красимир Димитров си спомня, че двамата скрили това от майка му и успели да си изкарат едно голямо нахокване от нея. „Тя се беше притеснила дали дете на 15 години разбира от автомобили, дали не, но както виждам, идеята е много сполучлива, тъй като увлечението му към техниката е огромно“, казва още бащата на Кристиян.

Момчето вече има 19 трабанта, сам си ги ремонтира и реставрира. А специално за абитуриентския си бал, за да споделят празника му, дойдоха трабанти от близо и далеч.

Абитуриент отиде на бала си по халат и чехли

„Аз искам да поздравя Крисо, защото той е най-младият член на трабант групата и всички в България го познават и много се радвам за това дете - амбициозен и така го уважихме всички трабантаджии“, твърди Малин Мальонов.

„Идеята е да избягаме от клишетата, да направим нещо, което повечето хора досега не са правили и да ме по-автентични и да има шоу. Според мен лъскавите неща вече са отживелица. Според някои са на мода, но според мен по-интересно е да отидеш с ретро автомобил на бала си. Особено ако са ми любими като на мен и ни предвожда полицейска жигула“, казва абитуриентът, а милиционер Костов арестува Кристиан, за да е сигурен, че ще отиде да вземе дамата за бала си.

Абитуриент отиде с каляска на бала си (ВИДЕО)

Както приятелите на бившият вече ученик от Природо-математическата гимназия в Монтана, така и дамата му Ивелина Емилова, приеха с интерес феста с трабантите. Кулминацията дойде, когато ретро парада се пренесе сред останалите лъскавите автомобили.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.