По думите му едва ли ще се стигне до гаранции с общ орган за националния интерес по темата с РС Македония

"На всеки три месеца трябва да има Консултативен съвет, но и Петков има право с мотивирано писмено предложение да го поиска. Бих посъветвал Радев да изчака такова предложение. Премиерът работи чрез медиите, скептичен съм, че ще се мотивира". Това заяви председателят на Асоциацията на разузнавачите от запаса Горан Симеонов за "Офанзива". 

По думите му едва ли ще се стигне до гаранции с общ орган за националния интерес по темата с РС Македония. "Интересите на Великите сили са много важни. В наш интерес е РСМ да е в ЕС, а най-силен интерес има Албания. Следите от социалистическото управление в Македония е много по-силни отколкото у нас. Голяма част от македонските тези висят във въздуха, започват от 1944 година", посочи той.

Според него нито една от държавите на Балканите не би могла да играе ролята на Троянски кон. "Русия си има такива главоболия на север и на запад, че за нас би трябвало да е по-спокойно", смята Симеонов.  

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.