„Едва ли не вече въпросът е стигнал дотам, че те ще ни обявят война”, добави той

Фактът, че Кирил Петков и приближеният му екип водят собствена политика е неоспорим. Това коментира в „Карай направо” почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов по темата за Република Северна Македония.

„Последният Коалиционен съвет беше поредният опит на Кирил Петков по някакъв начин да придума коалиционните си партньори, защото след два дни трябва да ходи в Париж да се среща с Макрон. Иска явно с нещо да се похвали”, подчерта той.

Според Каракачанов Кирил Петков е проблемът, защото „министър-председателят смята, че идвайки в България някъде от чужбина, ние сме някакви аборигени, българите, изостанали назад в историята си хора”.

Проектът за самолетна линия до Скопие, смята той, е било ясно още от началото, че ще бъде фиаско, като отчете, че няколко пъти „други ентусиасти” са го пробвали. „По-голям успех щеше да има авиолиния София-Видин”. И допълни, че премиерът го е направил „в опитите си да се хареса навън, някой да го потупа по рамото и да се снима с него”.

Почетният председател на ВМРО засегна и приемането на еврото: „За да те потупат в Брюксел, без обществено обсъждане и дебат в обществото, натрисаш на българската икономика в тази криза еврото. Айде да проучим опита на Германия, Гърция и на други държави и да видим какво се случи с гражданите”, апелира той.

„Понеже бързаш за някаква поредна фотография с някой, си готов да признаеш Македония, да приемаш еврото. Накрая обаче цената я плащаме ние. Въпросният господин, както дойде, така и ще си отиде от България. Нали не вярвате, че ще остане да живее тук”, каза Каракачанов за Петков.

Почетният председател на ВМРО отчете, че по договора със Северна Македония не е изпълнено нищо за пет години. „Скопие явно не желае да изпълнява този договор. Смята, че след като има подкрепата на няколко международни фактора, България е длъжна да клекне”, категоричен е Каракачанов.

„Вижте реакциите на скопските политици. Те се държат все едно, че ние кандидатстваме и им се молим, а не те. Едва ли не вече въпросът е стигнал дотам, че те ще ни обявят война, защото ние сме някакви изнудвачи. В Скопие се намират крадците на българската история”, смята той.

Каракачанов е на мнение, че досега нито едно българско правителство не си е позволило лукса да се опита да излъже обществото и да заобиколи българския народ и неговите интереси. „Това, което се опитва да направи сегашният министър-председател”, добави той. 

Според него партньорски държави са готови да загубят общественото мнение в България, за да си прекарат техния интерес в Македония, Албания и Косово. „Не ни натискат само за Македония. Това, че сме членове на НАТО и ЕС не означава, че трябва да ходим със свалени гащи”, смята той.

Почетният председател на ВМРО обясни, че ако е бил на мястото на Кирил Петков е щял да прекрати разговорите с Република Северна Македония заради липсата на действия по договора. „Когато сте готови да изпълните условията или сте ги изпълнили, заповядайте - продължаваме да разговаряме. А не да ходим да се молим”, заключи Каракачанов. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.