Те вече правят планове да напуснат държавната база и да се отправят отново към Черноморието

Първите 60 тръгнали от Черноморието украински бежанци вече са в курорта Паничище. Осигурени са им три хранения за деня, но някои от тях се оплакват, че в близост до базата, в която са настанени, няма магазини, аптеки и болнични завведения. На закуска давали сандвичи, а на тях им трябвало нещо с мляко за децата.

„Пристигнахме през нощта, нямахме идея къде се намираме, тъй като до последно беше тайна накъде сме тръгнали. Намираме се високо в гората, нямаме аптека, нито магазини. Нужни са лекарства, които приемаме непрекъснато. Не можем даже вода да си купим, няма автобуси, в стаята няма балкон, нито сушилня – нищо”, оплаква се друга бежанка.

Превозването на украински бежанци от хотели по морето към държавни бази у нас продължава

„Ситуацията е ужасна. Пътувахме 14 часа и през нощта пристигнахме тук. Бяхме в шок като влязохме в стаята, в която не можеше да се диша. Вътре е било пушено, беше мръсно и неподдържано”, казват още настанените в Паничище. Асансьорът също не работел и им се наложило сами да носят багажа си.

Бежанците вече правят планове да напуснат държавната база в Паничище и да се отправят отново към Черноморието с автобуси и влакове.

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.