Броят на откритите заровени до момента е 13

Продължава разследването на схемата с незаконни погребения в района на Клисура. Криминалисти работят по установяването на самоличността на вече откритите тела. В понеделник полицията намери нови 6 трупа, които са заровени в местността, с което общо броят на телата става 13.

Откриха още незаконно погребани тела край Клисура (ВИДЕО+СНИМКИ)

От Прокуратурата съобщиха, че ежедневно получават сигнали от близки на починали хора, които не успяват да ги откриват в регистрите.

Основен обвиняем по случая е собственик на траурна агенция. Според информацията 51-годишният мъж е извършвал незаконни погребения, вместо кремация. Георги Eнев, е с мярка постоянен арест.  

Камелия Димитрова е кметски наместник на Клисура. Тя разказа, че Енев е имал служител, който е вършел черната работа – копаел дупки за телата. Самият той насочвал полицаите при следствените действия. Местен жител й се оплакал, че виждал кучета да разнасят големи кости в района. Оказало се, че става въпрос за човешки останки. С кметския наместник се свързала и жена от Клисура, чиято майка преди години е трябвало да бъде кремирана именно от задържания по случая Георги Енев.

При проведен следствен експеримент свидетелят, на когото обвиняемият Георги Енев е плащал 100 лв., е посочил къде, в рамките на гробищния парк в Банкя, е изкопавал гробните места. Тогава са намерени още 6 трупа, за които не е ясно дали са на мъже, или на жени. Това каза по време на брифинг прокурорът от Софийска районна прокуратура Невена Зартова. Към момента има подадени три молби на близки, чиито роднини липсват от регистрите на крематориуми. Трима от тях са разпитани. Прави се проверка колко тела са оставени от обвиняемия в крематориума.

 

 

Следствените действия продължават – предстоят множество ДНК експертизи, увери прокурорът.

"Откакто гръмна случаят миналата седмица, минимум по 150 човека звънят на ден да проверят. При нас не са вписани между 10 и 20 души от 150 ...липсват като информация за кремиране", твърди Михаил Кръстев, оперативен директор на „София крематориум”.

Откриха седем тела, заровени в гора край София, задържан е погребален агент (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.