Пръвата стъпка е премахване на метални чадъри и стоманобетонната конструкция под тях

След дълги съдебни битки започва премахването на 6 метални чадъра и стоманобетонната конструкция под тях от автокъща в Борисовата градина. Те са обявени за незаконни от съда. Това е първата стъпка от премахването на цялото съоръжение.

Фандъкова: Ресторант и автокъща ще бъдат премахнати от Борисовата градина

„Днес пристъпваме към принудително изпълнение за премахване на 6 броя слънцезащитни съоръжения, тип чадъри, които са поставени незаконно”, каза Цветан Тодоров - началник отдел в Столичната община.

„Това е една дълга процедура, която е започнала по констативен акт на район „Средец”. Мина през съдебна инстанция. Окончателното решение на съда е, че след като заповедта е обжалвана, следва да се изпълни. Това не е технически проста операция. Изпълнителят е „Софияинвест". Ще струва около 50 хиляди, може и повече, които трябва да бъдат възстановени от собственика. Той би могъл да го направи и доброволно”, заяви Трайчо Трайков - кмет на район „Средец".

Представител на собственика на автокъщата, който се намира на мястото, засега отказва коментар.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.