Защо се стигна до напрежение при преместването на украинските бежанци

„Чрез тази жена говори азиатската диващина”. Така политологът проф. Евгений Дайнов коментира изказването на вицепремиера Калина Константинова относно бежанците у нас. „Аз реагирах на арогантно, високомерно и презиращо хората изказване на български чиновник в нейно лице”, обясни той.

Константинова: Украинците ще бъдат настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово

„Това високомерно презрение към слабите винаги в България идва да прикрие неспособността на администрацията на бъде елементарно организирана. Когато тя, за пореден път, се окаже, че произвежда само хаос, започва да обвинява гражданите, жертвите и най-слабите”, смята политологът.

Психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова пък коментира изказване от вторник на Олена Коцева в „Здравей, България”. Тя нарече тона й срещу страната, която е дала подслон на хиляди хора, „арогантен” и „неприемлив” и „високомерен”.

Коцева: Някои бежанци биха се върнали в Украйна, вместо да отидат в Елхово или Сарафово

„Смятам, че фазата с извеждането на бежанците от хотелите и настаняването им (в буферни центрове), не беше комуникирана добре”, подчерта д-р Гълъбова.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.