Местните чакат ремонт на отсечката вече половин век

Дупки на пътя Самоков- Мальовица обръщат коли и предизвикват тежки инциденти. Жителите на четири села са готови на бунт заради лошото състояние на отсечката и я описват като „гробница”.

По пътя се движат и училищни автобуси. Това засилва притесненията на местните, които чакат ремонт на отсечката вече половин век.

„Преди няколко дни, в опит да избегнат дупките, се удариха две коли. Гуми се пукат, джанти се кривят. Такива инциденти са редовни”, каза кметът на Мала Църква Ивайло Петров.

„Всеки ден пътувам към Самоков. Въпрос на оцеляване е. Поне 5 пъти ми се е случвало кола да се опитва да избегне дупките и да тръгне срещу мен”, каза   Константин Гущеров.

 „От следващата седмица ще започне ремонт на участъка”, заяви инж. Румен Сачански, директор на Областно пътно управление.”Този ремонт е плануван от доста време, но имаше административни проблем, които вече са решени. Тъй като тук е туристически район, решихме да увеличим и средствата за този пътен участък”, поясни Сачански.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.