С декларация те настояват Константинова да продължава да идва в НС

“Общественото мнение вече произнесе своята присъда над нея. Всички искат нейната оставка." Това каза от трибуната на НС депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков. Поводът е изказването от понеделник на заместник министър-председателя по ефективно управление Калина Константинова за бежанците от войната в Украйна. 

Парламентът ще изслуша Константинова за украинските бежанци

"Докато дойде нейната оставка, ние, народните представители от ГЕРБ-СДС, искаме г-жа Константинова да продължава да идва тук и да стои на тази трибуна, за да можете Вие, народните представители от управляващата коалиция, когато гледате нейната нагла усмивка, всеки път да си мислите за „Български пощи”, за украинските майки, за вагоните към Ямбол и автобусите към Паничище и за собствения си срам, че търпите всичко това”, допълни Чолаков.

Той настоява още утре в Комисията по правата на гражданите да бъде извикан директорът на Агенцията за бежанците, „за да я попитаме, според нея, украинците хора ли са и имат ли права, включително на временна закрила”.

Отделно от ПГ на ГЕРБ-СДС, Съюзът на демократичните сили настоя със своя декларация за незабавните оставки на Калина Константинова и Мариана Тошева, председател на Държавната Агенция за бежанците. "Позициите,които заемат, изискват не само управленски умения и компетентност, но и съпричастност към проблемите на хората в нужда", пише в документа.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.