Подготвят се и още около 20 палатки за 400 човека

За първи път медии са допуснати в буферния център за бежанци в бургаския квартал "Сарафово". Какви са условията и как върви настаняването им?

Според отговорника за военно-почивните станции Атанас Видев 116 украински граждани, предимно майки с деца, са настанени в хотелската част, а хората са доволни. "Имаме още 60 места. Подготвят се и около 20 палатки за 400 човека, които се дезинфекцират и оборудват. В хотелите имаме стаи и с две легла, имаме и с три. Няма оплаквания при настаняването", обясни той.

По думите му на бежанците се оказва съдействие за купуване на лекарства от Сарафово. "Гледаме да съберем възможно повече хора. Нямаме уговорки да идват автобуси без да сме се уговорили. Имаме готовност да посрещнем уговорен брой хора. Изхранването е поето от общината. Обектът е открит преди 2 дни, правим геройства", посочи Видев.

Към обяд пристигнаха още няколко автобуса с бежанци. В палатките все още няма оборудване, а легла ще бъдат доставени до няколко часа, ще бъдат монтирани и климатици.

Повече по темата вижте във видеоматериалите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.