Наематели на заведения излязоха на протест

Наематели и концесионери на заведения на плаж „Перла” в Приморско излизат на протест. Причината – поставена мантинела на пътя възпрепятства директния достъп към плажната ивица. След поставянето на съоръжението на хората им се налага да пътуват до града и да се върнат, за да стигнат до плажа.

Недоволните обвиняват Пътната агенция за това, че не се е съобразила с препоръките на общината - такова съоръжение да не бъде изградено.

„Мантинелата пречи не само на нас, но и на целия трафик. Не е възможно всички коли да минават през града. Ако на някого му прилошее на плажа, как линейката ще стигне до него?”, попита концесионерът на плажа Лъчезар Захариев.

„В комисията изявихме категорично несъгласие за поставянето на съоръжението. Пуснал съм писмо до председателя на управителния съвет на АПИ. Съоръжението е предпоставка за катастрофи заради засиления трафик”, каза кметът на града Димитър Германов.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.