Живеещите в района твърдят, че баровете не спазват работното си време

Хора, живеещи в центъра на София, се оплакват от непрестанен шум от заведенията в района. По наредба единият от баровете има право да работи до 22:00 ч., но по думите на потърпевшите работното време не се спазвало. Те са подавали многократно сигнали до Столичната община и до район „Средец”, но твърдят, че засега нямало резултат.

Заведението спирало работа само след намесата на полицията. „Живеем на 2 етаж на ул. „Гурко”. Вечер след  22.00 ч. пред заведенията се събират тълпи, които пият, пушат и крещят до 05.00 ч. Имаме малко дете и се налага да затваряме прозорците, въпреки топлото време”, разказа жена, живееща в района.

„Обещах на съседите да шумоизолираме заведението. След 22.00 ч. гостите ще се качват на 2 етаж. Когато си тръгват, хостесите ни ще им викат такси, за да не се събират отпред”, каза в ефира на „Здравей, България” представител на едно от заведенията.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.