„Има постигнати определени договорености и те ще бъдат представени, когато бъдат финализирани”, каза той

„Възможностите България да бъде снабдена с изтребители са две. Ясно е, че трябва да се вземат или самолети втора ръка, или под наем. Най-важното е да не се загубят способностите и живата сила – хората, които летят. За да се случи това Министерството на отбраната вече води разговори в тази насока. Има постигнати определени договорености и те ще бъдат представени, когато бъдат финализирани”. Това заяви  Атанас Зафиров – зам.-председател на БСП и председател на комисията по отбрана в Народното събрание.

„Водят се разговори за осигуряване на техника, която да не допусне дефицит на способности. И двете опции са възможни. Това е въпрос на бюджетни решения”, каза още той.

„Добре е всичко, което се прави, да се прави с мисъл. Така че когато дойдат F-16 преходът да бъде плавен”, добави Зафиров.

По думите му към момента коалицията е стабилна. „Факт е, че има теми, по които в коалицията има известен разнобой. Хубаво е, че в режим на диалог той се преодолява и накрая излизаме с единни решения”, коментира зам.-председателят на БСП.

„Това беше заложено още в самите коалиционни споразумения. Там си оставихме възможност партиите в коалицията да имат собствено становище по редица въпроси, които могат дори да бъдат под формата на законопроекти, защитавани в зала”, посочи той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.